Іран у відповідь Вашингтону визнав армію США “терористичною організацією”

Іран у відповідь Вашингтону визнав армію США “терористичною організацією”

Укрінформ
Іран назвав збройні сили США «спонсором тероризму» у відповідь на внесення Вашингтоном до списку терористичних організацій Корпусу вартових ісламської революції.

Про це повідомляє Independent.

«Іран визнав американські збройні сили «спонсором тероризму» після того, як адміністрація американського президента Дональда Трампа у понеділок внесла елітне іранське військове формування, Корпус вартових ісламської революції, до списку терористичних організацій», - йдеться в повідомленні.

Раніше командувач Корпусу вартових ісламської революції генерал-майор Мохаммад Алі Джафарі заявляв, що якщо США ухвалять таке рішення, то «американські сили в Західній Азії втратять мир і спокій». Він також пообіцяв негайні кроки Тегерана у відповідь.

Читайте також: США офіційно визнають іранські елітні війська терористами – Помпео

Президент Дональд Трамп, у свою чергу, заявив, що "безпрецедентний крок США визнає реальність того, що Іран є не тільки державним спонсором тероризму, а й що Корпус вартових ісламської революції бере активну участь, фінансує і пропагує тероризм як інструмент державного управління".

Як відомо, це перший в історії випадок, коли США офіційно визнала військові сили іншої країни терористичним формуванням.

Відносини між США та Іраном різко погіршилися з травня минулого року, коли Вашингтон з ініціативи Трампа вийшов із міжнародної ядерної угоди з Тегераном та поновив санкції проти цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-