США офіційно визнають іранські елітні війська терористами – Помпео

США офіційно визнають іранські елітні війська терористами – Помпео

Укрінформ
Адміністрація США офіційно голосила про намір визнати елітне військове формування – Корпус стражів Ісламської революції, який забезпечує силову опору нинішній владі в Ірані, до списку теророрганізацій.

Про це заявив у понеділок під час позачергового брифінгу в Держдепартаменті США глава відомства Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми оголошуємо наш намір про визначення Корпусу стражів Ісламської революції, включаючи їхні кудські сили ("Quds Force" - ред.), як іноземну терористичну організацію", - заявив державний секретар США.

Він уточнив, що це рішення "набуде чинності за тиждень від сьогоднішнього дня".

Таким чином, Сполучені Штати вперше запроваджують подібне визначення щодо терористичної діяльності відносно структур, що входять до складу уряду іноземної держави. Як підкреслив Помпео, американська адміністрація робить це тому, що іранський режим використовує тероризм для зміцнення своїх позицій.

Державний секретар США підкреслив, що це рішення є "прямою відповіддю" на дії іранського режиму, який продовжує зловмисну активність. Він нагадав, що адміністрація Трампа вже запровадила санкції проти 970 фізичних осіб та організацій.

Читайте також: Іран погрожує включити армію США до свого списку терористів

Глава Держдепартаменту США також зауважив, що нинішнє рішення спрямовано, в тому числі, для створення тиску з метою повернення іранської сторони до столу переговорів.

Корпус стражів Ісламської революції є державною військовою структурою в Ірані, яка офіційно входить до складу Збройних сил країни як елітне воєнізоване формування, на яке спирається нинішня влада в Тегерані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-