У Boeing пообіцяли скоротити виробництво літаків 737 MAX

У Boeing пообіцяли скоротити виробництво літаків 737 MAX

Укрінформ
Американський авіавиробник, компанія Boeing, оголосила рішення скоротити виробництво літаків Boeing-737 MAX приблизно на 20%, починаючи з поточного місяця. 

Про це йдеться в офіційній заяві генерального директора компанії Денніса Мюленбурга, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Ми вирішили тимчасово перейти від виробництва 52 літаків на місяць до 42 літаків на місяць, починаючи з середини квітня", - заявили в компанії. При цьому, сама програма Boeing-737, а також пов'язані з нею виробничі процеси зберігатимуть нинішній рівень зайнятості.

Водночас, компанія продовжить інвестувати в якість виробничої системи й ланцюга поставок. Крім того, як заявили в Boeing, скорочення виробництва літаків створить можливості для успішного завершення сертифікації оновленого програмного забезпечення.

У компанії ще раз підкреслили, що аварії літаків Boeing 737 MAX, які сталися восени минулого року, а також у березні цього року, були спричинені ланцюгом подій і мали спільну причину, яка полягала в помилковій активації функції MCAS літака.

Читайте також: Boeing визнав ще одну проблему з літаками 737 MAX 8

Нагадаємо, літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Lion Air розбився в Індонезії в жовтні минулого року. Літак упав у море майже одразу після зльоту. У результаті катастрофи загинули 189 осіб.

Літак цієї ж моделі авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився 10 березня через кілька хвилин після зльоту з аеропорту Адіс-Абеби (Ефіопія). Під час аварії зі 149 пасажирів та восьми членів екіпажу також ніхто не вижив.

Під час розслідування були знайдені спільні збої в системах літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-