США запровадили санкції проти нафтових компаній і танкерів Венесуели

США запровадили санкції проти нафтових компаній і танкерів Венесуели

Укрінформ
Вашингтон прийняв пакет масштабних санкцій проти двох нафтових компаній Венесуели та 35 суден, які режим Мадуро використовує для експорту нафтопродуктів.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати запровадили санкції проти двох компаній – Ballito Bay Shipping Inc. та ProPer in Management Inc., які працюють у нафтовому секторі Венесуели, а також проти судна Despina Andrianna, яке використовувалося для транспортування нафти на Кубу", наголошується в заяві.

Крім того, до санкційного списку потрапили 34 судна, пов'язані з державною нафтовою компанією Венесуели PDVSA, яка вже перебуває під обмеженнями міністерства фінансів США.

"Ці дії спрямовані проти об'єктів і суден, за допомогою яких колишній режим Мадуро продовжував підривати добробут і демократію, на які заслуговує Венесуела", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: США не допустять, щоб Росія зберегла владу Мадуро у Венесуелі — Помпео

При цьому зазначається, що влада Венесуели продовжує набивати свої кишені прибутками від розпродажу природних ресурсів, які належать народові країни.

"Сполучені Штати вживають заходів для припинення цієї та інших корупційних схем Ніколаса Мадуро та зовнішніх діячів. Ми заохочуємо компанії, банки й інші установи утримуватися від надання послуг, які підтримують репресивну практику режиму. Ми також закликаємо країни приймати відповідні правові заходи проти Мадуро і його партнерів по зарубіжних активах і не допустити їх переміщення до їхніх країн", - зауважили в Державному департаменті США.

При цьому американська адміністрація пообіцяла застосовувати всю повноту економічного й дипломатичного впливу для завершення мирного переходу до вільної, процвітаючої і стабільної Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-