Трамп їде подивитися на новозбудовану “стіну” з Мексикою

Трамп їде подивитися на новозбудовану “стіну” з Мексикою

Укрінформ
Після погроз повністю закрити південний кордон США та попереджень з боку радників і Конгресу про значні економічні збитки від такого рішення президент Дональд Трамп у п'ятницю вирушив до однієї з прикордонних ділянок біля КПП Калексико.

Про це він повідомив перед вильотом у Twitter.

"Прямую до південного кордону, на показ ділянки новозбудованої стіни! Вирушаю прямо зараз!"- написав глава Білого дому зранку п'ятниці (за вашингтонським часом).

Це вже третя поїздка Дональда Трампа до кордону на півдні впродовж понад дворічного терміну з початку його президентства. Щоразу під час цих візитів він наголошував на необхідності звести нову стіну на кордоні з Мексикою, яка вимагає десятків мільярдів доларів витрат.

Однак цього разу в Вашингтоні заговорили, що президент під час третього візиту може оголосити рішення закрити кордон, яке він анонсував ще минулого тижня з умовою, щоби Мексика припинила потоки мігрантів до США. Щоправда, на початку цього тижня Трамп змінив умови, вимагаючи від Конгресу прийняти жорстке міграційне законодавство.

У цьому зв'язку радники президента, а також республіканці в Конгресі попередили Трампа, що повне або часткове закриття перепускних пунктів на кордоні з Мексикою призведе до економічної катастрофи в окремих галузях. Після цього, в п'ятницю Трамп пригрозив у Twitter мексиканській владі іншим покаранням, якщо потоки мігрантів не будуть зупинені.

"…США будуть змушені підняти тариф на 25% для всіх автомобілів, виготовлених у Мексиці й відправлених через наш кордон. Якщо це не спрацює, що має спрацювати, я закрию кордон", - написав глава Білого дому.

Читайте також: Трамп передумав закривати кордон із Мексикою - ЗМІ

За розкладом у п'ятницю, президент США Дональд Трамп також планує відвідати Лос-Анджелес для зустрічі з прихильниками й фандрайзерами, після чого відправиться до Лас-Вегаса.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-