США скасували візу головному прокурору Гаазького трибуналу

США скасували візу головному прокурору Гаазького трибуналу

Укрінформ
США скасували візу головному прокурору Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуді через розслідування щодо Афганістану.
Про це повідомляє NOS.

“США відкликали візу головного прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі, бо вона розслідує можливі військові злочини, вчинені силами США в Афганістані”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у березні державний секретар США Майк Помпео заявив, що США запровадять візові обмеження для співробітників Міжнародного кримінального суду, які безпосередньо займаються розслідуванням щодо американських військових в Афганістані.

Читайте також: Суд у Гаазі визнав, що Росія незаконно захопила активи Нафтогазу в Криму

У вересні 2018 радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав Міжнародний кримінальний суд у Гаазі небезпечним і безвідповідальним через наміри суду розслідувати ймовірні воєнні злочини американців в Афганістані. Він також пригрозив суддям і прокурорам суду забороною на в'їзд до США, замороженням їхніх активів та організацією проти них кримінального переслідування.

2017 року прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда повідомила, що є достатньо підстав вважати, що в Афганістані були скоєні воєнні злочини та злочини проти людства, і тому треба буде дослідити дії всіх сторін конфлікту, зокрема дії американських військових й співробітників ЦРУ.

США не визнають юрисдикції Міжнародного кримінального суду, як і Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-