Родина загиблого в катастрофі МН17 американця позивається  до Сбербанку і ВТБ

Родина загиблого в катастрофі МН17 американця позивається до Сбербанку і ВТБ

Укрінформ
Сім'я 18-річного американця, який загинув під час трагедії MH17, подала до суду США позов на російські банки, а також на компанії, які здійснюють грошові перекази.

Про це повідомляє The Star.

"Сім'я американця, який загинув, коли літак Малайзійських авіаліній був збитий над Україною у 2014 році, подала у четвер позов проти американських компаній, які здійснюють грошові перекази, і двох російських банків, які звинувачують в наданні послуг групі осіб, причетних до атаки на рейс MH17", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про такі банки як Сбербанк, ВТБ, а також компанії, які здійснюють грошові перекази - Western Union і MoneyGram. Родина жертви рейсу МН17 звинувачує їх у проведенні грошових переказів проросійським бойовикам.

Читайте також: Євросуд вимагає від Росії пояснень у двох справах щодо MH17

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 було збито зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, яка дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію у відповідальності за знищення малайзійського пасажирського літака рейсу МН17.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-