Генпрокуратура Болгарії перевірить нерухомість високопосадовців

Генпрокуратура Болгарії перевірить нерухомість високопосадовців

Укрінформ
Генеральний прокурор Болгарії Сотір Цацаров розпорядився перевірити законність угод  придбання елітної нерухомості високопоставленими чиновниками.

Про це повідомляє прес-служба генеральної прокуратури Болгарії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У зв'язку з появою в ЗМІ низки публікацій про придбання нерухомості керівником Національної комісії з вилучення здобутого незаконним шляхом майна, сином директора Національної слідчої служби та головою Верховного касаційного суду, генеральний прокурор розпорядився перевірити, чи відповідають реальні доходи високопосадовців задекларованим», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура зажадала надати нотаріально завірені документи про придбання нерухомості, а також розкрити фінансові джерела її придбання.

Читайте також: Міністр юстиції Болгарії йде у відставку через скандал з купівлею квартири

Після оприлюднення розпорядження генерального прокурора керівник Національної комісії з вилучення незаконно здобутого майна Пламен Георгієв пішов у відпустку, щоб його «не звинувачували у впливі на перебіг слідства». Тим часом у зв'язку з розпочатою перевіркою президент Болгарії Румен Радев заявив, що Пламен Георгієв не буде користуватися його політичною підтримкою.

Директор Національної слідчої служби Борислав Сарафов (його син придбав елітну нерухомість в одному з житлових комплексів Софії) і голова Верховного касаційного суду Лозан Панов (нерухомість його дружини також перевірять) поки ніяк не прокоментували розпорядження генерального прокурора.

Раніше болгарські ЗМІ опубліковали низку матеріалів про придбання високопоставленими чиновниками країни нерухомості за рахунок фінансових коштів сумнівного походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-