Екс-голова антикорупційного управління звільнена з-під юридичного нагляду

Екс-голова антикорупційного управління звільнена з-під юридичного нагляду

Укрінформ
Вища Касаційна палата Румунії скасувала запобіжний захід (юридичний нагляд) стосовно колишнього головного прокурора Управління по боротьбі з корупцією, кандидата на посаду керівника Європейської прокуратури Лаури Кодруци Ковесі.

Про це поінформував керівник прес-служби Націонал-ліберальної партії Іонел Данке, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми взяли до уваги рішення вищої інстанції про скасування запобіжного заходу у вигляді юридичного нагляду щодо Лаури Кодруци Ковесі. Практично, судді підтвердили необґрунтованість прийнятого раніше стосовно Ковесі запобіжного заходу», - зазначив Данке.

За його словами, відтепер Лаура Ковесі зможе вільно залишати територію Румунії.

Раніше Спеціальне управління з допиту прокурорів винесло вердикт про обрання щодо Ковесі запобіжного заходу у вигляді юридичного нагляду. Згідно з матеріалами справи, Ковесі звинувачується за двома стаття Кримінального кодексу – одержання хабара і створення організованого злочинного угруповання.

Читайте також: Європарламент наполягає на кандидатурі Ковесі в європрокурори

Лаура Ковесі очолювала Генеральну прокуратуру Румунії, після чого була призначена головним прокурором Управління по боротьбі з корупцією. В середині 2018 року за ініціативою міністра юстиції Тудорела Тоадера вона була звільнена з цієї посади і працевлаштувалася в одному з підрозділів Генеральної прокуратури. Є кандидатом на пост головного європейського прокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-