Австралійський депутат отримав догану за коментарі щодо теракту в Новій Зеландії

Австралійський депутат отримав догану за коментарі щодо теракту в Новій Зеландії

Укрінформ
В Австралії офіційно засудили сенатора Фрейзера Аннінга, який назвав імміграцію мусульман причиною нападу на дві мечеті в новозеландському Крайстчерчі минулого місяця.
Про це повідомляє ВВС.
«Сенат Австралії офіційно засудив законодавця, який викликав обурення, звинувачуючи міграцію мусульман у нападі на новозеландські мечеті», - йдеться у повідомленні.
Ультраправий незалежний сенатор Фрейзер Аннінг прокоментував стрілянину в Крайстчерчі, в результаті якої минулого місяця загинули 50 осіб, наступним чином: «Справжньою причиною кровопролиття на вулицях Нової Зеландії є імміграційна програма, яка в першу чергу дозволила мусульманським фанатикам мігрувати в Нову Зеландію».
У Сенаті підкреслили, що коментарі Аннінга не відображали погляди парламенту або австралійського народу. Законодавці визнали його слова «ганебними» і «жахливими», засудивши його спробу «приписати провину жертвам жахливого злочину і паплюжити людей на основі релігії».
Хоча це не несе практичного покарання, догана розглядається як офіційне засудження. Згідно з експертами по конституційному праву Австралії, законодавці не можуть бути виключені з парламенту, якщо вони не є подвійними громадянами, збанкрутували, обіймають інші посади або були засуджені за вчинення злочину.
Як повідомлялося, в результаті нападу на дві мечеті в Новій Зеландії 15 березня загинули 50 осіб. Ще 50 осіб отримали поранення. Незадовго до скоєння атаки нападник оприлюднив у соцмережах 74-сторінковий маніфест антиімміграційного спрямування. Він вів пряму трансляцію розстрілу прихожан мечеті Ан-Нур. Зараз він перебуває у в'язниці, суд над злочинцем призначено на 5 квітня.
Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-