Генсек НАТО вперше виступить з промовою перед Конгресом США

Генсек НАТО вперше виступить з промовою перед Конгресом США

Укрінформ
Йенс Столтенберг, який перебуває зараз з візитом у Вашингтоні, вперше виступить як генеральний секретар НАТО на спільному засідання обох палат американського Конгресу.

Як зазначила в вівторок у Вашингтоні постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, генсек виступить зі зверненням у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Генеральний секретар із нетерпінням чекає свого виступу на спільному засіданні обох палат Конгресу США. Це відбувається вперше, коли голова міжнародної організації запрошений виступити з промовою перед Конгресом", - зазначила американський дипломат.

Читайте також: Трамп на зустрічі зі Столтенбергом висловив сподівання на «хороші відносини» з РФ

Вона підкреслила, що і генеральний секретар Альянсу, і посли країн-членів НАТО дуже вдячні за таку можливість. "Це сигналізує, що ми маємо двопартійну підтримку НАТО в Конгресі", - зауважила американський посол.

"70 років миру й процвітання – це те, що НАТО зробило для Європи й Північної Америки", - підкреслила постійний представник США.

Читайте також: Міністерська зустріч НАТО зосередиться на масштабній загрозі від Росії

Вона підкреслила, що Північноатлантичний альянс також підтримують більшість американців, що засвідчили результати останніх соціологічних опитувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-