Євросоюз розпочав

Євросоюз розпочав "фармакологічну" справу в СОТ проти двох країн

Укрінформ
Європейський Союз оголосив 2 квітня про початок правової процедури в рамках Світової організації торгівлі (СОТ) проти Індії та Туреччини за порушення ринкових правил.

Повідомлення про це оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

"Індія повинна виконувати власні зобов’язання щодо безмитної торгівлі продуктами, пов'язаними з телекомунікаційними та інформаційними технологіями. В свою чергу, Туреччина дискримінує європейських виробників фармакологічної продукції, примушуючи їх переміщувати до себе виробничі потужності. Це є очевидним порушенням правил СОТ, яке ставить під ризик багато робочих місць у ЄС. Ми сподіваємось, що зможемо вирішити ці суперечності в рамках переговорів у СОТ", - зауважила з цього приводу Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом (Cecilia Malmström).

За оцінкою Єврокомісії, в обох випадках порушуються суттєві економічні інтереси Євросоюзу, оскільки в результаті таких дій Індії та Туреччини європейський експорт втрачає більше одного мільярда євро щороку.

Читайте також: Китай та Канада домовилися посилити співпрацю у СОТ

Як зазначається у повідомленні, з листопада 2014 року Єврокомісія виграла 9 справ у СОТ, що мало наслідком усунення дискримінаційного оподаткування, незаконних митних процедур або інших перешкод для торгівлі на ключових ринках, зокрема, з Росією, Китаєм, США та Південною Америкою. Економічний ефект таких дій, за оцінкою Єврокомісії, становить не менше 10 мільярдів євро щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-