Діти вбитого журналіста Хашоггі отримали мільйонну компенсацію - WP

Діти вбитого журналіста Хашоггі отримали мільйонну компенсацію - WP

Укрінформ
Діти вбитого журналіста Джамаля Хашоггі отримали від влади Саудівської Аравії дорогу нерухомість і щомісячні платежі.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на співробітників уряду Саудівської Аравії.

"Компенсація у вигляді нерухомості на мільйони доларів та щомісячних виплат по 10 000 доларів була схвалена королем Салманом, оскільки він визнав, що «була здійснена велика несправедливість», і «необхідно змінити ситуацію», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що два сини і дві дочки Хашогги можуть отримати набагато більші виплати - можливо, десятки мільйонів доларів на одного - в рамках переговорів про «кровні гроші», які, за словами чиновників, почнуться, коли судові процеси над обвинуваченими у вбивстві Хашоггі будуть завершені.

Washington Post пише, що раніше нерозкриті платежі є частиною спроби Саудівської Аравії укласти довгострокову угоду з членами сім'ї Хашогги, мета якої забезпечити стриманість родичів у публічних заявах про вбивство їхнього батька.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: Інтерпол оголосив у розшук 20 осіб

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джемаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашогги було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-