У Стамбулі на виборах мера переміг кандидат від опозиції

У Стамбулі на виборах мера переміг кандидат від опозиції

Укрінформ
У результаті місцевих виборів у Туреччині, що пройшли 31 березня, у боротьбі за пост мера Стамбула переміг висуванець від опозиційної Республіканської народної партії Екрем Імамоглу.

Після підрахунку всіх голосів, його відрив від суперника становить майже 24 тисячі голосів.

Він обійшов у перегонах колишнього прем’єр-міністра країни, представника правлячої Партії справедливості та розвитку Біналі Йилдирима, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Екрем Імамоглу отримав 48,79% голосів виборців, Біналі Йилдирим – 48,51%», - повідомляється за офіційним підрахунком голосів.

Загалом у виборах в Стамбулі взяли участь 8 866 563 людей. У кількісному розрахунку Екрем Імамоглу отримав 4 169 987 голосів, Біналі Йилдирим – 4 146 042.

Офіційна сторінка ЦВК, де у режимі онлайн виставляли результати підрахунку голосів, припинила роботу до офіційного опублікування остаточних результатів, про що свідчить відповідне повідомлення.

Також у ЦВК заявили, що продовжується розгляд скарг, у т.ч. стосовно виборів мера Стамбула.

Опозиційний кандидат виступив із промовою, в якій закликав «не створювати маніпуляцій з недійсними голосами».

«Я роблю важливе попередження про те, що ми матимемо понад 300 тисяч недійсних голосів. Створювати маніпуляцію з недійсними голосами, розробляти таку стратегію - неправильно, це неможлива до застосування модель, різниця становить 23-24 тисячі голосів - це серйозна кількість, а не 3-5 голосів», - наголосив Імамоглу.

Як відомо, Партія справедливості та розвитку (ПСР), лідером якої є чинний президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, здобула перемогу на місцевих виборах в країні з результатом 44,42% голосів виборців. Опозиційна Республіканська народна партія отримала результат 30,07% та здобула перемогу у великих містах: Анкарі, Стамбулі, Анталії та Ізмірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-