У Новій Зеландії хочуть заборонити зброю, яку використовував стрілець у Крайстчерчі

У Новій Зеландії хочуть заборонити зброю, яку використовував стрілець у Крайстчерчі

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії вніс законопроект про заборону видів зброї, використаних стрільцем під час масового вбивства в Крайстчерчі.

Про це повідомляє АР.

«Уряд Нової Зеландії вніс законопроект про заборону тих видів зброї, які використовував терорист для вбивства 50 осіб у двох мечетях», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра поліції Стюарта Неша, якщо депутати приймуть законопроект, закон набуде чинності 12 квітня.

Законопроект забороняє напівавтоматичні пістолети «в стилі мілітарі» й патронні обойми великої ємності. Крім цього, під заборону підпадають і напівавтоматичні рушниці, які можуть бути оснащені знімними обоймами, і помпові рушниці, які можуть виробляти понад п'ять пострілів поспіль.

При цьому законопроект забороняє зброю, що часто використовується фермерами й мисливцями, зокрема, напівавтоматичну зброю калібру 22 або меншого, вміщає до 10 патронів, а також дробовики з максимальною місткістю п'ять патронів.

Законопроект був уведений після урядової заборони на продаж усіх видів напівавтоматичної зброї 21 березня.

Читайте також: На панахиду за жертвами теракту в мечеті Новій Зеландії пришли десятки тисяч

Як повідомлялося, в результаті нападу на дві мечеті в Новій Зеландії 15 березня загинуло 50 осіб. Ще 50 людей отримали поранення. Незадовго до скоєння атаки нападаючий оприлюднив у соцмережах 74-сторінковий маніфест антиімміграційні напрямку. Він вів пряму трансляцію розстрілу прихожан мечеті Ан-Нур. Зараз він перебуває у в'язниці, суд над злочинцем призначено на 5 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-