Чотири балканські країни виступили за посилення енергобезпеки в регіоні

Чотири балканські країни виступили за посилення енергобезпеки в регіоні

Укрінформ
Керівники Румунії, Болгарії, Греції та Сербії переконані в необхідності консолідації європейської та регіональної енергетичної безпеки.

Про це йдеться в спільній декларації, підписаній президентом Сербії Александаром Вучичем та прем'єр-міністрами Румунії Віорикою Денчіле, Болгарії - Бойко Борисовим і Греції - Алексісом Ціпрасом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Декларацію прийнято за підсумками чотиристоронньої зустрічі, яка пройшла в Бухаресті

“Ми висловлюємо свою тверду переконаність у необхідності консолідації енергетичної безпеки як на європейському, так і на регіональному рівні. Приділяємо особливу увагу об'єднанню газотранспортних систем Греції, Болгарії, Румунії та Сербії, що є ключовим елементом європейської енергетичної безпеки” - йдеться в декларації.

Читайте також: Держдеп відправляє емісара в Європу обговорювати питання енергобезпеки

У документі підкреслюється, що всі чотири держави об'єднають свої зусилля задля диверсифікації джерел енергопостачань шляхом створення у країнах Центральної і Південно-Східної Європи сучасної газової та електричної інфраструктури.

Відзначається також, що сторони приділять особливу увагу процесам європейської інтеграції держав Західних Балкан, а Румунія, Греція і Болгарія виявили готовність надати всебічну допомогу Сербії в реалізації курсу на зближення з Євросоюзом.

Керівники чотирьох держав домовилися про поглиблення всебічної взаємодії в цьому форматі з метою зміцнення європейської і регіональної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-