Європарламент наполягає на кандидатурі Ковесі в європрокурори

Європарламент наполягає на кандидатурі Ковесі в європрокурори

Укрінформ
Європарламент не відмовляється від підтримки кандидатури Лаури Кодруци Ковесі на пост головного прокурора ЄС, незважаючи на заборону румунського суда їй залишати країну.

Про це написав у своєму Twitter глава Європарламенту Антоніо Таяні.

«Стурбований новинами з Румунії, згідно з якими Лаура Ковесі знаходиться під юридичним наглядом. Європарламент як і раніше підтримує її кандидатуру на пост головного прокурора ЄС», - написав голова Європейського парламенту.

Напередодні колишньому головному прокурору румунського Управління по боротьбі з корупцією, кандидату на пост керівника Європейської прокуратури Лаурі Кодруц Ковесі було винесено запобіжний захід у вигляді юридичного нагляду. Таке рішення ухвалили в Управлінні по допиту прокурорів. Їй заборонено виїзд з країни терміном на 60 днів.

Ковесі обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу Румунії: одержання хабара в особливо великих розмірах під час її роботи на посаді генерального прокурора і створення організованого злочинного угруповання (під час перебування на посаді головного прокурора антикорупційного управління).

Читайте також: У Румунії кандидатку в Європрокурори відправили під юридичний нагляд

Лаура Ковесі очолювала Генеральну прокуратуру Румунії, після чого була призначена головним прокурором Управління по боротьбі з корупцією. В середині 2018 року рішенням міністра юстиції Тудорела Тоадер вона була звільнена з цієї посади і працевлаштувалася в одному з підрозділів Генеральної прокуратури. Є кандидатом на пост головного європейського прокурора.

Фото: https://huff.ro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-