Президент Мексики відповів Трампу: хочемо дуже добрих відносин із США

Президент Мексики відповів Трампу: хочемо дуже добрих відносин із США

Укрінформ
Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відмовився коментувати погрозу Дональда Трампа закрити кордон між двома країнами, натомість заявивши про бажання мати добрі відносини із США.

Про це інформує Excelsior.

“Ми не збираємося сперечатися на цю тему, ми думаємо, що проблему міграції треба вирішувати в контексті розвитку, праці, добробуту”, - зазначив Обрадор на прес-конференції.

Він наголосив, що буде співпрацювати зі Сполученими Штатами, оскільки хоче мати добрі відносини з урядом сусідньої країни.

“Ми продовжимо допомагати, щоб міграційні потоки, які проходять через нашу країну, робили це в рамках закону, впорядковано, аби не порушувалися права людини. Це те, що ми робимо”, - зауважив президент Мексики.

Також він додав, що мексиканський уряд пильнуватиме, щоб у цій сфері не було зловживань і порушень.

Читайте також: Нелегальна міграція є проблемою США, а не Мексики - президент Обрадор

“Ми виконуємо свою роботу, і я не буду сперечатися з цього приводу, я буду дуже обережний з багатьох причин, в тому числі тому, що ми хочемо мати дуже добрі відносини з урядом США”, - підсумував Обрадор.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що закриє повністю або переважну частину південного кордону США наступного тижня, якщо Мексика не застосує заходів для зупинення потоків нелегальних мігрантів.

Він також заявив, що "Мексика впродовж багатьох років наживалася на Сполучених Штатах", у набагато більших сумах, ніж коштує утримання кордону.

Фото: Andrés Manuel López Obrador, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-