Помпео вже отримав перелік санкцій проти Росії через її війська у Венесуелі

Помпео вже отримав перелік санкцій проти Росії через її війська у Венесуелі

Укрінформ
Державний секретар США має на розгляді список опцій реагування на спроби Росії підтримати режим Мадуро у Венесуелі — вони передбачають політичний тиск і економічні санкції.

Про це заявив на спеціальному брифінгу в Держдепартаменті спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми склали список варіантів (реагування на ситуацію – ред.), які надали держсекретарю. І я би сказав, ми можемо багато чого зробити. Звичайно, це стосується передусім дипломатії, але багато чого ми можемо застосувати в економічному плані, в плані санкцій", - зауважив високопоставлений представник американського відомства.

Він також зазначив, що не може розкрити деталі, бо зараз питання перебуває на розгляді держсекретаря Помпео.

"Ми маємо багато опцій, і для росіян було б помилкою вважати, що у них тут розв'язані руки. Насправді – це не так", - зауважив Абрамс.

Читайте також: США вважатимуть російські війська у Венесуелі загрозою власній безпеці – Болтон

Він також зазначив, що Вашингтон надалі запроваджуватиме санкції проти режиму Ніколаса Мадуро, якого підтримує Росія.

"Ми намагаємося завадити режиму розкрадати ресурси, які належать венесуельському народу", - зазначив представник Держдепу, уточнивши при цьому, що йдеться насамперед про операції з нафтою і золотом.

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня з'явилася інформація про прибуття до Венесуели двох літаків з російськими військовими та устаткуванням. При цьому зазначалося, що росіян у Венесуелі зустріли представники уряду Ніколаса Мадуро. У Каракасі пояснили, що візит військових пов'язаний з реалізацією раніше підписаних контрактів між РФ і Венесуелою.

Віце-президент США Майк Пенс назвав прибуття російських військових до Венесуели провокацією, а президент Трамп заявив, що Росія має забратися звідти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-