У Берліні - багатотисячні мітинги школярів проти зміни клімату

У Берліні - багатотисячні мітинги школярів проти зміни клімату

Фото, відео
Укрінформ
Понад 20 тисяч осіб, в основному школярів, вийшли в Берліні на демонстрацію на захист клімату, пройшовши від Міністерства економіки й енергетики до Бранденбурзьких воріт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гасло акції, вже не першої подібної в Німеччині, - «П'ятниці за майбутнє». Школярі різного віку прийшли з саморобними плакатами. На них малюнки й заклики: від збереження білих ведмедів, бджіл і морських котиків до більш глобальних, із закликами до політиків припинити видобуток кам'яного вугілля і загалом змінити політику боротьби з кліматичними змінами.

До дітей приєдналося чимало дорослих, включаючи як деяких батьків і вчителів, так і просто небайдужих.

Думки в суспільстві щодо «дитячих демонстрацій» розділилися, школярі виходять на акції у навчальний час. Але всі згодні, що недооцінювати рух не варто. Однією з перших підтримала підростаюче покоління канцлер ФРН Ангела Меркель, заявивши: «Це дуже гарна ініціатива. Я дуже підтримую школярів, які виходять на вулиці і борються за захист клімату».

Тисячі школярів вийшли на демонстрацію на захист клімату у Берліні / Фото: Танасійчук Ольга, Укрінформ

Масовість п'ятничної акції в Берліні пов'язана, не в останню чергу, з приїздом до німецької столиці ініціатора руху, 16-річної шведської активістки Грети Тунберг, яка виступила перед присутніми на Паризькій площі.

«Старше покоління не змогло запобігти кліматичній катастрофі. Ми повинні турбуватися про це. Ми повинні вийти із зони комфорту. Ми з вами поділяємо одну мету: ми хочемо майбутнього. Хіба це так багато? Поки ми не побачили нічого. Але це тільки початок!», - пообіцяла дівчинка, подякувавши своїх послідовників на площі.

Якщо хочете бачити більше відеоновин Укрінформу, підписуйтеся на наш канал в YouTube
Сама Тунберг почала протестувати проти недостатніх заходів щодо захисту клімату влітку 2018 року перед парламентом в Стокгольмі. Світову увагу вона привернула до себе своїми виступами на політичних конференціях. В рамках її приїзду в Німеччині їй буде вручено нагороду за захист клімату.

Організатори п'ятничної акції в Берліні закликали своїх прихильників виходити на вулиці і наступної п'ятниці.

Читайте також: "Ви проспали, ми — будильник": школярі Австрії вийшли на кліматичний страйк

Крім Берліна, демонстрації проходять і в інших містах ФРН, а також по Європі.

Перша подібна акція пройшла в Берліні в середині грудня 2018 року.

У демонстраціях 15 березня в одній лише Німеччині взяли участь понад 300 тисяч осіб і більш як 2 мільйони - по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-