Могеріні: Міжнародна контактна група - проти силового сценарію для Венесуели

Могеріні: Міжнародна контактна група - проти силового сценарію для Венесуели

Укрінформ
Євросоюз та країни, які входять до Міжнародної контактної групи щодо Венесуели, відкидають будь-які силові сценарії врегулювання кризи у цій країні.

Про це у четвер заявила високий представник ЄС Федеріка Могеріні під час відкриття другої зустрічі Міжнародної групи у місті Кіто, столиці Еквадору. Текст виступу високого представника ЄС оприлюднено на веб-сторінці Служби зовнішніх дій Євросоюзу.

«Протягом останніх тижнів ми з великим неспокоєм спостерігали за подіями у Венесуелі, бачили погіршення економічних та соціальних умов, розшарування суспільства на тлі економічної кризи та тривожні ознаки ймовірної ескалації насильства. Ми хотіли б ще раз наголосити на нашому твердому несприйнятті використання сили як способу вирішити поточну кризу», - наголосила Федеріка Могеріні.

Читайте також: Європарламент визнав Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Вона також зазначила, що Євросоюз та інші члени Міжнародної контактної групи рішуче засуджують будь-яке порушення прав людини та фундаментальних прав, закликають до поновлення демократичного конституційного порядку та верховенства права, починаючи з прояву поваги до обов’язків та імунітету всіх членів Національної асамблеї Венесуели.

Високий представник ЄС зауважила, що важливий внесок Міжнародної контактної групи у врегулювання в Венесуелі був визнаний міжнародною спільнотою. Діяльність цієї групи залишається на сьогодні єдиною міжнародною ініціативою високого рівня, яка має доступ до всіх сторін у Венесуелі.

«Ми готові до навіть більшого залучення до контактів з усіма відповідними акторами, як у регіоні, так і в міжнародному вимірі, щоб збудувати мости до спільного розуміння та прокласти шлях до політичного, мирного та демократичного вирішення Венесуельської кризи», - додала Могеріні.

Вона привітала міністра закордонних справ Чилі, а також президента та генерального секретаря Карибського співтовариства, які приєдналися до роботи Міжнародної контактної групи сьогодні вранці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-