Радіацію з

Радіацію з "Фукусіми" виявили біля берегів Аляски

Укрінформ
Радіоактивне забруднення з японської атомної електростанції "Фукусіма", яка зазнала аварії від цунамі ще в 2011 році, було виявлене у водах Берингової протоки біля берегів Аляски.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву цієї середи американських науковців із програми Fairbanks Sea Grant Університету Аляски.

"Аналіз зразків морської води, зібраних минулого року поблизу острова Святого Лаврентія в Беринговій протоці, показав зростання рівня радіоактивного забруднення, зокрема цезію-137, пов’язаного з аварією 2011 року на японській атомній електростанції "Фукусіма", - йдеться в повідомленні.

Вчені заявляють, що Берингова протока - це найпівнічніша точка, де було виявлено радіоактивні речовини, пов’язані з трагедією на Фукусімі. Це радіоактивне забруднення було туди принесене з берегів Японії морськими течіями.

Читайте також: Поблизу Фукусіми стався землетрус магнітудою 5,6

Проте рівень цезію-137 у водах поблизу острова Святого Лаврентія лише на чотири десяті вищий за норму, а відтак — це не становить загрози для здоров’я людини.

Як відомо, в березні 2011 року внаслідок 9-бального цунамі на атомній електростанції "Фукусіма", що на півночі Японії, сталася велика аварія, яка спричинила суттєвий викид радіації та змусила близько 160 тисяч місцевих жителів покинути свої домівки. Це найбільша в світі атомна катастрофа після аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року.

Фото: Global Look Press/Richard Atrero de Guzman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-