Міжнародна контактна група щодо Венесуели збереться у четвер в Еквадорі

Міжнародна контактна група щодо Венесуели збереться у четвер в Еквадорі

Укрінформ
Чергова зустрічі Міжнародної контактної групи для врегулювання кризи у Венесуелі мирним і демократичним шляхом відбудеться завтра у Еквадорі за участю Високого представника ЄС Федеріки Могеріні.

Про це у середу на брифінгу заявив речник Єврокомісії Александр Вінтерштайн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Європейський Союз продовжує надавати активну допомогу у врегулюванні кризи у Венесуелі, зокрема шляхом участі у Міжнародній контактній групі, яка проведе зустріч завтра в Еквадорі на міністерському рівні. До складу Контактної групи входить Європейський Союз в особі Високого представника ЄС, віце-президента Єврокомісії Федеріки Могеріі, 8 країн ЄС та країн Латинської Америки», - зауважив речник.

Він повідомив, що сьогодні Єврокомісія оголосила про надання Венесуелі чергового пакету надзвичайної допомоги на суму 50 мільйонів євро. Ці гроші будуть спрямовані на забезпечення найбільш вразливих верств населення країни, зокрема надання їм тимчасового укриття, доступу до продовольства, питної води, санітарних засобів та медичного обслуговування. Частина суми буде спрямована на організацію навчання для дітей, особливо у родинах, які набули статусу біженців.

Читайте також: Росія перекинула до Венесуели фахівців з кібербезпеки - Reuters

Таким чином, надана Венесуелі від початку кризи допомога ЄС сягнула 117,6 мільйона євро.

За даними ООН, наслідком політичної кризи у Венесуелі стала поява безпрецедентної для Латинської Америки кількості біженців, яка вже зараз сягнула 3,4 мільйона осіб. З них близько 1,1 мільйона перебувають у Колумбії, 506 тисяч – у Перу, ще понад 220 тисяч – у Еквадорі. Багато людей також змушені були шукати притулку в інших країнах Південної Америки, у країнах Карибського басейну та у Центральній Америці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-