Афганістан відкликав свого посла в Пакистані через скандал

Афганістан відкликав свого посла в Пакистані через скандал

Укрінформ
Афганістан відкликав у вівторок свого посла з Пакистану через "безвідповідальні", на думку Кабула, коментарі пакистанського прем’єра.

Про це повідомляє Reuters.

"Офіційний Кабул відкликав з Пакистану свого посла. Причиною цього стали "безвідповідальні" коментарі пакистанського прем’єра Імрана Хана про те, що в Афганістані треба сформувати тимчасовий уряд", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, прем’єр Пакистану Імран Хан у понеділок заявив журналістам, що формування тимчасового уряду в Афганістані "полегшить мирні перемовини між США та талібами", оскільки ісламісти відмовляються розмовляти з нинішнім урядом країни. У Кабулі слова пакистанського прем’єра одразу назвали ознакою "інтервенціонізму, безвідповідальності та неповаги до національного суверенітету та самовизначення народу Афганістану".

Читайте також: В Афганістані від авіаударів загинули 13 цивільних, серед них діти

Це вже третій дипломатичний скандал між Кабулом та Ісламабадом лише за останній місяць.

США та представники Талібану провели мирні переговори, які закінчилися безрезультатно – через те, що таліби вважають нинішню афганську владу нелегітимною. Наступні президентські вибори в Афганістані мають відбутися 28 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-