Мусульмани подали в суд на Fb і YouTube за

Мусульмани подали в суд на Fb і YouTube за "трансляцію" теракту в мечеті

Укрінформ
Французька рада мусульманської віри подала до суду на Facebook і YouTube через те, що на їх платформах транслювали відео з масовим вбивством у Новій Зеландії.

Про це повідомляє Медуза.

Позивачі звинувачують соцмережу і відеохостинг у поширенні матеріалів, що «заохочують до тероризму і завдають шкоди людській гідності», які могли побачити неповнолітні. Законодавство Франції передбачає покарання за такі дії у вигляді трьох років ув'язнення і штрафу в 75 тисяч євро.

Подавачі позову вказують, що Facebook знадобилося надто багато часу, щоб зупинити трансляцію, яку вів нападник на мечеті в Крайстчерчі, а запобігти подальшому поширенню відео не вдалося.

Читайте також: Нова Зеландія розслідуватиме теракт в мечетях на найвищому рівні

Трансляція вбивств у мечеті в Крайстчерчі йшла протягом 17 хвилин у Фейсбуці злочинця, який влаштував напад. За час прямої трансляції, за заявою соцмережі, запис побачили близько 200 разів. До того, як відео заблокували, його подивилися чотири тисячі разів. Протягом 24 годин адміністратори Фейсбук видалили 1,5 мільйона копій відео.

Крім того, запис з масовим вбивством поширювався у Вотсап та Інстаграмі, якими володіє Facebook. Також вона була доступна в Ютуб і Твіттері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-