Кліматичні протести: у Брюсселі активістам не дозволили намети та спальники

Кліматичні протести: у Брюсселі активістам не дозволили намети та спальники

Укрінформ
У Брюсселі близько 100 учасників протесту проти кліматичних змін розташувалися просто на вулиці Трон, яка входить до «малого кільця» навколо урядового кварталу.

Про це повідомляє бельгійське видання flandersnews.be.

«Минулої ночі демонстранти розташувалися на вулиці у центрі Брюсселя. Табір огородила поліція. Протестувальники говорять, що вони прагнуть розташуватися у місці, яке є доступним для звичайних громадян, що хотіли б приєднатися до протесту. Разом з цим, поліція не дозволила їм принести більше наметів або спальних мішків, тож більшість людей провели цю ніч на ногах та у холоді», - йдеться у повідомленні.

Як очікується, кліматичний протест, який розпочався в ніч з неділі на понеділок, триватиме до вівторка, коли парламент Бельгії голосуватиме за прийняття нових законів щодо боротьби з кліматичними змінами.

Читайте також: У Марокко вчителі масово виходять на вулиці - вимагають стабільної роботи

Поточна ситуація в таборі протестувальників у місцевих ЗМІ характеризується як «важка». Учасники мітингу, серед яких були й певна кількість школярів з числа молодіжного руху проти кліматичних змін, провели ніч на холоді та практично без сну. Щоправда, зранку для них був організований гарячий сніданок.

Фото: www.vrt.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-