Нова Зеландія заборонить всю напівавтоматичну зброю після теракту в мечетях

Нова Зеландія заборонить всю напівавтоматичну зброю після теракту в мечетях

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії прийняв рішення заборонити до продажу всі види напівавтоматичної зброї після масового вбивства в мечетях.

Про це повідомляє ВВС.

Раніше повідомлялося, що влада Нової Зеландії насправді не має відомостей про кількість одиниць зброї в країні, оскільки місцеве законодавство далеко не завжди вимагає реєструвати придбану зброю.

Кількість одиниць вогнепальної зброї в країні - близько півтора мільйона. Населення ж країни становить майже 5 млн осіб.

Читайте також: Теракт в Новій Зеландії: це і є плоди мультикультуралізму?

Як повідомлялося, в результаті нападу на дві мечеті в Новій Зеландії 15 березня загинуло 50 осіб. Ще 50 людей отримали поранення, 36 з них зараз перебувають у лікарнях. Незадовго до скоєння нападу Таррант оприлюднив у соцмережах 74-сторінковий маніфест антиіммігрантського напрямку. Він вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Ан-Нур. Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки.

Читайте також: Розстріл у мечетях Нової Зеландії: прем'єр хоче позбавити нападника слави

Адвокат Річард Пітерс, якого в суботу було призначено представляти Тарранта в суді, був звільнений підозрюваним у той же день. Слухання в суді призначено на 5 квітня, в даний момент підозрюваний утримується в ізоляції у в'язниці Крайстчерча.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-