У німецькому бундестазі відкрилася виставка, присвячена жертвам сучасних війн

У німецькому бундестазі відкрилася виставка, присвячена жертвам сучасних війн

Фото, відео
Укрінформ
З 21 березня по 12 квітня в німецькому бундестазі працює фотовиставка «Вражений» про жертви воєн і конфліктів сучасності, частина якої присвячена Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В центрі уваги автора, німецького журналіста і фотографа, кореспондента-фрілансера видання Spiegelonline, Тілля Майєра, люди в Україні, Іраку, Лівані, Південному Судані, Лаосі, Конго та інших країн, життя яких перевернула війна. Історія з України – доля 79-річної Валентини з села Кам'янка, що недалеко від Авдіївки.

"Ця виставка показує, що війна на сході України далеко не закінчилася. Ми вже не читаємо про неї в газетах і не чуємо про неї в новинах, але щотижня люди гинуть, отримують поранення. І вони живуть у військових умовах, навіть якщо знаряддя на пару днів замовкають", - сказав кореспонденту агентства віце-президент Бундестагу Томас Опперманн.

Читайте також: Меркель розповіла, що робить її країна заради безпеки людей

Він зазначив, що у світі сьогодні багато забутих воєн, а та, що йде в Україні, - це так званий заморожений конфлікт, який в той же час залишається ще гарячим, триває.

«Це найгірше, що може бути: світова громадськість не звертає більше уваги, але одночасно тривають страждання», - зазначив депутат.

У німецькому бундестазі відкрилася виставка, присвячена жертвам сучасних війн \ Фото: Укрінформ

Опперманн переконаний, що зараз повинні бути зроблені нові кроки в напрямку реалізації Мінських угод. Україна, Росія, Німеччина і Франція мають знову сісти за стіл переговорів і зробити конкретні кроки для умиротворення в регіоні, щоб у людей знову була перспектива в житті.

Читайте також: Російська опозиція просить Меркель зупинити Nord Stream 2

З іншого боку, підкреслив член парламенту від Соціал-демократичної партії Німеччини, санкції, які ЄС ввів, лише тоді можуть бути зняті, коли насправді будуть виконані Мінські угоди.

Виставка організована за сприяння МЗС ФРН і Міністерства співпраці, а також гуманітарної організації Handicap International, яка стала одним з ініціаторів міжнародної кампанії проти піхотних мін та касетних бомб, а також надає підтримку жертвам таких озброєнь, інвалідам та людям похилого віку в різних країнах. В Україні вона веде програму з 2015 року.

Після Бундестагу в Берліні виставка буде представлена в школах, університетах та культурних центрах по всій Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-