Молоді посли Грузії закликали у Відні до припинення російської окупації

Молоді посли Грузії закликали у Відні до припинення російської окупації

Фото
Укрінформ
Молоді посли Грузії провели у середу столиці Австрії захід, присвячений триваючій окупації грузинських регіонів Абхазія та Південна Осетія.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Ми, молоді посли Грузії, зібралися сьогодні, щоб в черговий раз привернути увагу до триваючої окупації Абхазії та Південної Осетії, щоб трохи більше розповісти про те, як все відбулося та про те, яка наразі складна ситуація на окупованих грузинських територіях. Всі ми тут для того, щоб чітко наголосити: ми проти російської окупації і вимагаємо її припинення", - зазначила молодий посол Грузії в Австрії Маріам Такніашвілі.

Читайте також: Окупанти облаштовують вогневі позиції на городах мирних жителів

Вона наголосила на важливості того, щоб як австрійська громадськість, так і в цілому Європа не забували про те, що окупація Росією грузинської території триває і люди щодня продовжують страждати від неї.

Поруч з цим, додала Такніашвілі, Грузія завжди підтримує Україну та солідарна з нею в її протистоянні російській агресії: "Українці нам як браття. І в нас спільна мета - бути суверенною державою, без впливу Росії, її "братських обійм", а також звільнити наші окуповані території".

Читайте також: У Грузії почалися масштабні навчання НАТО

Під час заходу "Проти російської окупації!" молоді грузинські лідери з різних країн Європи, а також із США, розповіли присутнім про триваючу російську окупацію грузинських територій, історію грузинсько-російських відносин, складну гуманітарну ситуацію на окупованих територія та постійні дії РФ з легалізації окупації.

Також гості могли ознайомитися з виставкою, присвяченою російській агресії проти Грузії, поспілкуватися з очевидцями тих подій.

Молоді посли Грузії закликали у Відні до припинення російської окупації \ Фото: Укрінформ

Молодий посол Грузії в Україні Сандро Топуріа наголосив на важливості того, щоб міжнародна спільнота не мовчала з приводу агресії Росії, як проти Грузії, так і проти України.

"Якщо ми зараз промовчимо, то далі буде ще гірше. Тоді, у 2008 році дуже багато людей промовчали, і через декілька років сталося те ж саме, але в значно більших масштабах в Україні, яка зараз кожного дня втрачає своїх громадян в зоні конфлікту. Але однозначно: якби тоді у 2008 році реакція міжнародної спільноти була більш гучнішою та сильнішою, якби було більше покарання Росії, то того, що зараз відбувається Україні, не сталося б", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-