Ще одному лобісту Януковича у Штатах можуть висунути звинувачення - NYT

Ще одному лобісту Януковича у Штатах можуть висунути звинувачення - NYT

Укрінформ
Тривале розслідування федерального рівня в США проти екс-радника президента Обами, юриста Грегорі Крейга, може завершитися висуненням йому офіційних обвинувачень у незаконному лобіюванні інтересів Віктора Януковича.

Про це повідомляє в вівторок американське видання The New York Times.

"Рішення про притягнення до відповідальності пана Крейга, який був адвокатом у Білому домі під час першого терміну президентства Барака Обами, очікується впродовж ближчих тижнів", - повідомили обізнані джерела. 

Розслідування зосереджується на роботі Крейга, коли він був партнером у фірмі Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom та діяв від імені уряду України часів проросійського президента Віктора Януковича, зазначається в повідомленні. 

Читайте також: Суд над Манафортом, або "Анаконда" Мюллера

З юристом на той момент працював безпосередньо Пол Манафорт, який оперував мільйонами доларів, отриманих від олігархів з пост-радянського простору, уточнюється в повідомленні.

Крейг, зокрема, займався підготовкою звіту для Білого дому щодо ув'язнення за командою Януковича екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Висновки звіту повинні були вказувати на відсутність політичної мотивації цієї справи. 

Крейга можуть звинуватити у співпраці з Манафортом з метою приховування фінансування фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom. Фірма отримала $5,2 млн доларів у 2012 та 2013 роках від неназваного українського олігарха, зазначає видання. 

Читайте також: Конгрес визначає, чи втручався Трамп в "російське" розслідування

Крім того, Крейгу можуть висунути звинувачення у веденні в оману уряду США, а також інших співробітників юридичної фірми щодо справи Тимошенко.

Як пише газета, 74-річний Крейг стане першим демократом, проти якого очікується висунення офіційних звинувачень в контексті розслідування "російської" справи спецпрокурора Роберта Мюллера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-