ЄС ухвалив черговий пакет заходів на випадок

ЄС ухвалив черговий пакет заходів на випадок "жорсткого" Brexit

Укрінформ
Євросоюз ухвалив низку регуляторних актів, які мають пом’якшити удар для європейської економіки у разі "жорсткого" Brexit, тобто виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

Про це повідомляється на сайті Європейської Комісії.

Зокрема, передбачаються умови, за якими молодь, яка бере участь у європейських програмах Erasmus+ та PEACE, зможе завершити навчання та продовжуватиме отримувати фінансування з бюджету ЄС.

Ще один пакет пропозицій стосується риболовної індустрії, зокрема, європейські рибалки зможуть отримати компенсації з бюджету ЄС на випадок несподіваного закриття територіальних вод Великої Британії для європейських суден. Водночас, ЄС надає гарантований доступ британським суднам у європейські води до кінця 2019 року за умови аналогічних заходів з британської сторони.

У сфері транспорту ЄС приділяє особливу увагу збереженню базових авіаційних та залізничних перевезень, як вантажних, так і пасажирських. Нові правила потребують принципу взаємності від Великої Британії та мають на меті, перш за все, забезпечити високий рівень безпеки транспортних сполучень.

Читайте також: Мей проситиме ЄС відтермінувати Brexіt до 30 червня — ВВС

Окремий пакет заходів присвячений експорту деяких товарів подвійного призначення, які можуть використовуватися як у мирних, так і у військових цілях. Оскільки експорт таких товарів до третіх країн перебуває під пильним контролем з боку ЄС, Велику Британію тимчасово включено до країн "з низьким ризиком".

Ці законодавчі акти вступають в силу з дня оприлюднення та будуть застосовуватися з дня, коли Велика Британія де-факто вийде зі складу Євросоюзу за сценарієм "без угоди".

Фото: Geert Vanden Wijngaert/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-