Конгрес визначає, чи втручався Трамп в

Конгрес визначає, чи втручався Трамп в "російське" розслідування

Укрінформ
Юридичний комітет Палати представників Конгресу США отримав десятки тисяч документів в рамках розслідування, пов'язаного з діяльністю президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Guardian.

«На даний момент Комітет заслухав велику кількість одержувачів, багато з яких або відправили, або погодилися направити документи до Комітету. Ці документи вже обчислюються десятками тисяч», - йдеться в повідомленні.

Два тижні тому юридичний комітет Палати представників запросив документи у 81 людини і організації, пов'язаних з діяльністю Дональда Трампа на посаді президента.

Комітет має намір визначити, чи перевищував Трамп президентські повноваження з метою особистого збагачення і чи намагався перешкодити розслідуванню про втручання РФ у американські вибори у 2016 році.

Як відомо, спецпрокурор Роберт Мюллер з травня 2017 року вів розслідування про можливе втручання РФ у американські вибори і ймовірну змову оточення президента США Дональда Трампа з Кремлем. В результаті розслідування було порушено кримінальні справи проти десятків людей, включаючи колишнього керівника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта і екс-радника з питань національної безпеки Майкла Флінна.

Читайте також: Мюллер має намір продовжувати "російське" розслідування – Reuters

Протягом останніх тижнів Міністерство юстиції США анонсує завершення розслідування Мюллера, проте спецпрокурор США має намір продовжити слідство щонайменше до 14 травня, оскільки один з ключових свідків продовжує давати свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-