Могеріні заявила про намір ЄС зміцнити відносини з Китаєм

Могеріні заявила про намір ЄС зміцнити відносини з Китаєм

Укрінформ
ЄС вважає Китай великим стратегічним партнером, з яким сподівається продовжувати розбудовувати конструктивні відносини у всіх сферах, зокрема, в питаннях глобальної торгівлі, міжнародної політики, а також безпеки й оборони.

Про це на прес-конференції після зустрічі в форматі Стратегічного діалогу ЄС-Китай за участю міністра закордонних справ КНР Ван Ї заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема сторони обговорили підготовку до саміту ЄС-Китай, який відбудеться у Брюсселі на початку квітня. «Євросоюз прагне зміцнити співробітництво з Китаєм, який є одним із провідних глобальних гравців в економічному і політичному вимірах. Для Європейського Союзу він є великим стратегічним партнером», - зауважила Могеріні.

За її словами, під час дискусії сторони розглянули кілька специфічних тем, зокрема, стосовно інвестиційної політики, захисту географічних найменувань, системи комунікацій на основі міжнародних норм і стандартів, а також кібернетичної безпеки.

Читайте також: Міністри ЄС підтвердили невизнання анексії Криму Росією

Високий Представник ЄС зауважила, що ЄС і Китай підтримують діалог з прав людини, який надає простір для конструктивного, щирого та орієнтованого у майбутнє обміну поглядами на це питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-