Лідери релігійних громад Австрії розкритикували уряд

Лідери релігійних громад Австрії розкритикували уряд

Укрінформ
Представники найбільших релігійних громад Австрії виступили з критикою політики, яку коаліційний уряд здійснює у сфері релігії.

Про це повідомляє австрійське інформагентство АРА.

"Представники найбільших релігійних громад виступили з жорсткою критикою урядової політики у сфері релігії. Католицький кардинал Кристоф Шенборн, глава Ісламської релігійної спільноти Австрії (IGGÖ) Уміт Вурал, а також екс-керівник дияконії Міхаель Халупка розкритикували регулювання свят, ставлення до свободи віросповідання та політику надання притулку", - йдеться у повідомленні.

Віденський архієпископ, кардинал Кристоф Шенборн закликав до "обережності в мові". Зокрема, він висловив обурення з приводу ініційованого міністерством внутрішніх справ (очолюваного політиком від правопопулістської партії FPO Гербертом Кіклем) перейменування первинних центрів прийому прохачів притулку в "центри відправлення": "Це – акт жорстокості".

Читайте також: "Ви проспали, ми — будильник": школярі Австрії вийшли на кліматичний страйк

Очільник IGGÖ Уміт Вурал зазначив, що терористичні напади на мечеті в Новій Зеландії створюють тривожну ситуацію і для мусульман Австрії: "Хто може дати нам гарантію, що подібного випадку не станеться в іншому місці?". Він закликав політиків звертати увагу на мову, якою вони послуговуються: "Нам не потрібна ненависть".

Міхаель Халупка, висунутий на посаду нового євангельського єпископа, заявив про "феномен національного расизму", від якого церкви та релігійні громади мають себе захищати. 

Рабин єврейської громади Відня Шломо Гофмайстер указав на те, що "ніхто не повинен почуватися спровокованим, якщо члени іншої релігійної спільноти інакше одягнені". Це стосується як євреїв, так і мусульман. Тим не менше, зауважив він, політики часто виступають з неправдивими висловлюваннями щодо релігійних практик.

Фото APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-