Дерипаска має намір судитися зі Штатами через санкції

Дерипаска має намір судитися зі Штатами через санкції

Укрінформ
Російський мільярдер Олег Дерипаска звернувся до федерального окружного суду США у Вашингтоні з вимогою зняти з нього фінансові санкції міністерства фінансів США.

У заяві Дерипаска назвав себе жертвою політичної боротьби, а санкції − реакцією на можливе втручання Росії у президентські вибори в США у 2016 році, пише DW.

"Я подав позов проти Міністерства фінансів та Управління з контролю за іноземними активами, щоб захистити своє чесне ім'я і домогтися зняття з мене санкцій, які були накладені виключно з політичних причин", − повідомив мільярдер на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Після запровадження санкцій світові банки відмовили Дерипасці в наданні кредитів, а інші компанії перестали співпрацювати з ним. Сумарна вартість активів бізнесмена впала на 7,5 мільярда доларів, і становить сьогодні, згідно зі списком мільярдерів агентства Bloomberg, близько 3,9 мільярда доларів.

Читайте також: Уряд Трампа зняв санкції з компаній Дерипаски

Таким чином, за оцінкою Bloomberg, Дерипаска найбільше, у порівнянні з іншими російськими бізнесменами, постраждав від фінансових санкцій США.

Нагадаємо, до початку 2019 року бізнесмен був найбільшим акціонером компанії Русал, яка є другим у світі виробником алюмінію.

У квітні 2018 року Мінфін США ввів санкції проти Дерипаски та шести інших російських олігархів, яких обвинувачували у зв'язках з Кремлем і участі "у його шкідливій активності по всьому світу".

Читайте також: У Конгресі США вимагають від мінфіну обґрунтувати послаблення санкцій проти Росії

Це призвело до серйозних заворушень на ринку, пов'язаних з побоюваннями, що потреби світового виробництва в алюмінії без "Русала" не будуть задоволені. В результаті ціни на алюміній досягли максимуму за останні сім років.

Ситуація на ринку стабілізувалася лише після того, як міністерство фінансів США заявило про те, що подовжує термін, протягом якого інші підприємства можуть безперешкодно укладати угоди з "Русалом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-