Прокуратура Польщі назвала побиття українського водія хуліганством

Прокуратура Польщі назвала побиття українського водія хуліганством

Укрінформ
Районна прокуратура варшавської дільниці Охота вважає побиття українського водія Uber 33-річного громадянина України Романа Куликова кількома особами напідпитку, що трапилося у минулу п’ятницю, актом хуліганства, а не злочином на національному грунті.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив речник районної прокуратури варшавської дільниці Охота Лукаш Лапчинський.

“Аналіз зібраних матеріалів не вказує на те, що подія сталася у зв’язку з національністю постраждалого. Інцидент стався на фоні вульгарних слів, сказаних про матір одного з пасажирів, а не національність чи походження водія”, - повідомив Лапчинський.

За словами речника, прокуратура відкрила справу про побиття за 158-ю статтею Кримінального кодексу Польщі. Ця стаття передбачає ув’язнення до трьох років.

Читайте також: Поліція допитала учасників побиття українського водія Uber у Варшаві

Як повідомив прокурор, учасники побиття українця вже дали свідчення. Вони не відкидають своєї участі у події, що вели себе дуже голосно, а один з пасажирів один раз вдарив водія у відповідь на вжиті слова про матір пасажира.

Лапчинський також підкреслив, водій Uber у своїх свідченнях також “не вказує про національний фон надзвичайної події”.

Як інформувалося, у п’ятницю ввечері український водій Uber був побитий у Варшаві кількома поляками напідпитку, які були його пасажирами. При цьому вони ображали його за національною ознакою. Зловмисники також пошкодили його автомобіль і утекли.

Читайте також: "Повертайся у свою Україну": у Варшаві побили українського водія Uber

33-річний громадянин України Роман Куликов зміг записати факт побиття і образ на його адресу на мобільний пристрій. Після цього він зняв побої у шпиталі та написав заяву до поліції. При цьому він стверджував, що його побиття мало ознаки ненависті на національному грунті.

Справа набула широкого резонансу в соцмережах та у польських та українських ЗМІ. 

Після цього у посольстві України у Варшаві відбулася зустріч з українцями, які працюють таксистами у Варшаві та стикалися з проявами ксенофобії зі сторони поляків. Під час зустрічі обговорено ситуацію щодо побиття водія Uber - громадянина України.

Як зазначається, справа перебуває на особливому контролі Консульського відділу Посольства. Зокрема, направлено лист до Бюро уповноваженого РП з прав людини та комісаріату поліції з проханням про неупереджене та справедливе розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-