Новозеландського стрільця надихали балканські націоналісти - ЗМІ

Новозеландського стрільця надихали балканські націоналісти - ЗМІ

Укрінформ
Чоловік, який убив 49 мусульман в ході теракту в Крайстчерчі у Новій Зеландії, виявився прихильником балканських націоналістів, зокрема - засудженого в Гаазі колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича.

Про це повідомляє Balkan Insight.

“Чоловік, який убив цієї п'ятниці 49 людей в 2 мечетях у новозеландському місті Крайстчерч, виявився шанувальником балканських націоналістів. Так, їдучи до мечеті для здійснення нападу, він слухав у своєму авто пісню, що прославляє очільника боснійських сербів Радована Караджича, якого Гаазький трибунал обвинувачує у справі про геноцид над боснійськими мусульманами”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Генсек НАТО засудив теракт у Новій Зеландії

Окрім цього, нападник, Брентон Таррант, перед вчиненням теракту публікував символіку різних балканських націоналістів, які так чи інакше були пов’язані з конфліктами з мусульманами, та критикував американське втручання під час війни в Косово.

Також Таррант розмалював свою зброю іменами різних європейських історичних діячів, що прославилися у війнах проти турків-османів, зокрема - сербських та чорногорських воєначальників: Бая Півлянина, Марка Мілянова, Мілоша Обілича, Новака Вуйошевича та інших.

Читайте також: Нападник на мечеті у Новій Зеландії пояснив мотиви теракту

Як повідомлялося, у результаті стрілянини у двох мечетях міста Крайстчерч у Новій Зеландії загинули 49 осіб. Один зі співучасників вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Аль-Нур у новозеландському місті Крайстчерч упродовж 17 хвилин. Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки. Один із затриманих постане перед судом у суботу, 16 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-