США обурились ударами Росії та Асада по сирійському Ідлібу

США обурились ударами Росії та Асада по сирійському Ідлібу

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив обурення через ескалацію боїв в районі сирійського Ідліба після авіа- та артилерійських ударів з боку російських сил та режиму Асада.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній в четвер заступником речника Державного департаменту США Робертом Палладіно, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати із серйозним занепокоєнням спостерігають за ескалацією насильства останніми днями в Ідлібі та сусідніх районах, спричинену авіаційними та артилерійськими ударами Росії й режиму Асада", - заявили в Держдепартаменті США.

Читайте також: Жертви тортур в Сирії подали в суд на режим Асада

Як підкреслили в Вашингтоні, попри заяви росіян, що вони переслідували терористів, "операції призвели до десятків жертв серед цивільного населення та вразили команди швидкого реагування, які надавали допомогу, намагаючись урятувати життя". У Держдепі наголосили на необхідності негайного припинення акак на цивільну інфраструктуру. 

"Сполучені Штати вкотре наголошують, що ескалація атак в Ідлібі загрожує дестабілізацією всього регіону навколо, а також погіршенням існуючої гуманітарної катастрофи в Сирії", - підкреслили в Держдепартаменті.

Читайте також: Німеччина дає Сирії майже €1,5 мільярда допомоги

При цьому, в Вашингтоні поклали повну відповідальність за наступальні операції на Росію й Туреччину, які у вересні 2018 року виступили учасниками угоди про припинення вогню в Ідлібі.

"Ми закликаємо всі сторони, включаючи Росію та сирійський режим, дотримуватися своїх зобов'язань і припинити насильство на цій території, а також захистити всіх цивільних осіб", - заявили в Державному департаменті США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-