Конгресмени США закликають не засекречувати

Конгресмени США закликають не засекречувати "російську" доповідь Мюллера

Укрінформ
На тлі побоювань, що призначений Трампом генпрокурор США Вільям Барр засекретить фінальну доповідь спецпрокурора Мюллера, Палата представників прийняла резолюцію із закликом оприлюднити висновки слідства в відкритому доступі.

Голосування відбулося в четвер, повідомило центральне американське видання The Hill.

"Палата представників прийняла в четвер резолюцію, яка закликає Міністерство юстиції оприлюднити очікуваний впродовж тривалого часу звіт спеціального прокурора Роберта Мюллера про його розслідування щодо втручання Росії у вибори 2016 року", - зазначається в повідомленні.

Резолюція закликає Міністерство юстиції оприлюднити звіт Мюллера для Конгресу й громадськості.

Усі 420 законодавців, які взяли участь у голосуванні, одностайно підтримали резолюцію, яка втім не має зобов'язуючого характеру. Тим не менше, якщо Мін'юст вирішить не публікувати доповідь, демократи в Палаті представників мають потенційну можливість добитися цього через офіційну повістку.

Читайте також: Екс-адвоката Трампа знову викликали у Конгрес у "російській" справі

Як відомо, впродовж останніх тижнів в Міністерстві юстиції США наголошували на необхідності завершення "російського" розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера та представлення остаточного звіту за результатами майже дворічної роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-