Норвезька авіакомпанія вимагає у Boeing компенсацію через заборону MAX 8

Норвезька авіакомпанія вимагає у Boeing компенсацію через заборону MAX 8

Укрінформ
Норвезька авіакомпанія Norwegian Air має намір вимагати компенсацію від Boeing через втрачену вигоду і додаткові витрати, пов'язані з посадкою парку літаків 737 MAX 8, яким заборонили літати після катастрофи в Ефіопії.

Про це повідомляє Reuters.

«Norwegian Air вимагатиме компенсацію від авіабудівної компанії Boeing за упущену вигоду і додаткові витрати, пов'язані з посадкою парку літаків 737 MAX 8», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що авіакомпанія експлуатує 18 пасажирських літаків цієї моделі, і заборона на польоти подібних авіалайнерів призвела до скасування принаймні трьох десятків рейсів авіакомпанії.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) призупинило польоти літаків типу Boeing 737 Max 8 як європейських авіакомпаній, так і третіх країн, що здійснюють рейси до Європи.

Читайте також: Більше половини світового парку Boeing 737 MAX припинили польоти

Раніше про заборону використовувати літаки Boeing 737 Max заявили Ефіопія, Китай, Нідерланди, Ірландія, Велика Британія, Нова Зеландія, Австралія, Сінгапур, Малайзія, В'єтнам, Марокко, Бразилія, Індія, Аргентина, Індонезія, Південна Корея, Мексика, Південна Африка.

США відмовилися припиняти експлуатацію Boeing 737 Max 8 через «відсутність підстав».

Нагадаємо: в неділю літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії «Ефіопські авіалінії» зазнав катастрофи через 6 хвилин після зльоту з аеропорту Аддіс-Абеби. Всі 149 пасажирів і 8 членів екіпажу загинули. Літак цієї ж моделі зазнав катастрофи в жовтні минулого року в Індонезії. Тоді загинули 189 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-