Більше половини світового парку Boeing 737 MAX припинили польоти

Більше половини світового парку Boeing 737 MAX припинили польоти

Укрінформ
Після трагічної події рейсу ET302 "Ефіопських авіаліній" більше половини світового парку Boeing 737 MAX припинили польоти, повідомляє газета "Ведомости".

Як повідомляв Укрінформ, Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) призупинило польоти літаків типу Boeing 737 Max 8 як європейських авіакомпаній, так і третіх країн, що здійснюють рейси до Європи.

Раніше про заборону використовувати літаки Boeing 737 Max заявили Ефіопія, Китай, Нідерланди, Ірландія, Британія, Нова Зеландія, Австралія, Сінгапур, Малайзія, В'єтнам, Марокко.

Також припинили польоти на лайнерах Бразилія, Індія, Аргентина, Індонезія, Південна Корея, Мексика, Південна Африка, перераховує видання FlightGlobal.

США відмовились зупиняти експлуатацію Boeing 737 Max 8 через "відсутність підстав".

В органах управління повітряним рухом РФ заявили, що Росія не буде обмежувати прольоти Boeing 737 MAX 8 над своєю територією, повідомив "Интерфакс".

Як повідомлялося, українські авіакомпанії МАУ та SkyUp Airlines, не зважаючи на катастрофу в Ефіопії, не збираються відмовлятися від закупівлі Boeing 737 MAX 8.

Читайте також: США відмовились зупиняти експлуатацію Boeing 737 Max 8

"Міжнародні авіалінії України" отримають один Boeing 737 MAX 8 в кінці березня і ще два до кінця цього року. "Розроблені раніше плани авіакомпанії передбачають поставку трьох нових Boeing 737 MAX безпосередньо з заводу Boeing в Сіетлі. Перший з літаків очікується в кінці поточного місяця, а решта два - до кінця 2019 року", - повідомила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Генеральний директор SkyUp Airlines Євгеній Хайнацький зазначив: "Ситуація в Ефіопії не вплине на рішення авіакомпанії SkyUp Airlines про придбання Boeing 737 MAX 8. Ми маємо у своєму розпорядженні достатньо часу для збору інформації про результати розслідування до введення в експлуатацію повітряних суден даного типу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-