МЗС Туреччини викликало

МЗС Туреччини викликало "на килим" посла Бельгії

Укрінформ
Посла Бельгії в Анкарі Мішеля Малхербе викликали до МЗС Туреччини у відповідь на рішення Федеральної прокуратури Бельгії у справі 36 осіб і структур, причетних до терористів РКК.

Про це повідомляє Anadolu.

"За інформацією дипломатичних джерел в Анкарі, до відома (бельгійського - ред.) дипломата доведено невдоволення влади Туреччини в зв'язку з позицією судових органів Бельгії", - йдеться в повідомленні.

Суд першої інстанції Брюсселя раніше ухвалив, що 36 осіб і структур, в числі яких ватажки PKK у країнах Європи, не можуть притягатися до відповідальності в рамках закону "Про боротьбу з тероризмом".

З огляду на рішення суду, Федеральна прокуратура Бельгії 8 березня заявила про відмову від порушення кримінальної справи щодо даної категорії осіб і структур.

Представник МЗС Туреччини Хамі Аксой заявив, що рішення прокуратури Бельгії формує небезпечні передумови для активізації терористів і їхніх поплічників у країнах Європи.

Турецький дипломат висловив надію на те, що Верховний суд Бельгії анулює рішення органів прокуратури.

Як повідомляється, вперше терористи PKK заявили про себе в 1984 році. У наступні роки терористи РКК здійснювали криваві теракти, щоб дестабілізувати ситуацію і розколоти Туреччину.

Читайте також: Туреччина вислала трьох німецьких журналістів

США і Європейський Союз внесли PKK до списків терористичних організацій. Терористична організація PKK здійснює збройні напади на державні структури і громадян Туреччини.

Незважаючи на спроби Анкари знайти шляхи врегулювання ситуації, терористична організація PKK з липня 2015 року відновила збройні напади. З цього часу загинули близько 500 мирних жителів і 800 співробітників сил безпеки. В ході операцій сил безпеки знищено або заарештовано понад 10 тисяч терористів PKK.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-