У Японії згадують жертв

У Японії згадують жертв "Фукусіми"

Укрінформ
Сьогодні Японія вшанувала пам'ять жертв землетрусу, цунамі та аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1", що сталася вісім років тому.

О 14:46 країна вшанувала хвилиною мовчання пам'ять майже 20 тисяч загиблих, повідомляє DW.

"Ми не можемо відчувати нічого іншого, крім болю, коли ми думаємо про біль кожного, хто втратив своїх родичів, близьких та друзів", - заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який відвідав церемонію.

За його словами, у відбудові регіону спостерігається "стабільний прогрес".

Японський уряд уже дозволив повернутися евакуйованим до деяких раніше закритих територій, а також оголосив безпечними місцеві продукти.

Регіон хочуть зробити привабливим для туристів. Наступного року під час літньої Олімпіади тут мають відбутися змагання з бейсболу та софтболу.

Утім, із 470 тисяч евакуйованих осіб 52 тисячі все ще залишаються переселенцями.

Читайте також: Поблизу Фукусіми стався землетрус магнітудою 5,6

За даними оператора "Фукусіми-1" Tepco, рівень випромінювання на території АЕС значно впав. У компанії сподіваються розпочати 2021 року вилучення розплавленого ядерного палива з реакторів.

11 березня 2011 року руйнівний землетрус магнітудою 9 та викликане ним цунамі призвели до зупинки систем охолодження на атомній електростанції "Фукусіма-1". Внаслідок цього сталася низка вибухів і великий витік радіації. Аварію на "Фукусімі-1" називають найбільшим атомним інцидентом з часів катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-