Єврокомісія оприлюднила доповідь про посилення захисту жертв терору в ЄС

Єврокомісія оприлюднила доповідь про посилення захисту жертв терору в ЄС

Укрінформ
У країнах ЄС відбуваються заходи до Дня вшанування жертв тероризму, який відзначається у Європі вже 15 років поспіль, після бомбової тератаки у Мадриді 11 березня 2004 року, яка забрала життя 193 європейців.

Повідомлення про це оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

«Ми згадуємо всіх, хто втратив життя або рідних людей у актах терору, незалежно від того, де ці терористичні дії відбулися, в країнах Європейського Союзу або за його кордонами. Ми віддаємо пошану всім, хто постраждав внаслідок цих жахливих злочинів, їх родинам та друзям, і маємо намір зберігати єдність у нашій боротьбі з терором. Ми також дякуємо тим, хто повсякдень працює, щоб жодна із жертв терору не була забута – їх зусилля роблять Європу більш безпечним місцем», - йдеться у заяві Єврокомісії з цього приводу.

Читайте також: Європа сьогодні вшановує пам’ять жертв тероризму

Сьогодні ж Європейська Комісія оприлюднила доповідь щодо посилення правового захисту жертв терору в країнах Євросоюзу, надання їм допомоги у реабілітації та відповідних компенсацій. Зокрема, цей документ, підготовлений одним із радників президента Єврокомісії, визначає прогалини в європейських законах, які ускладнюють для таких людей доступ до правосуддя та до отримання компенсацій, що пов’язано із недостатнім рівнем інформованості та відмінностями у правових процедурах в різних країнах ЄС.

«Ми проаналізуємо надані рекомендації, щоб зважити, які подальші кроки можуть бути здійснені на європейському та на національному рівнях, щоб полегшити доступ жертвам тероризму до необхідних компенсацій. Ми маємо намір при цьому врахувати кращий досвід, накопичений у країнах-членах із зміцнення захисту прав жертв тероризму», - зауважила з цього приводу єврокомісар з питань юстиції, гендерної рівності та захисту споживачів Вера Юрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-