Житель Кракова погрожував мерам і планував замах у Сеймі

Житель Кракова погрожував мерам і планував замах у Сеймі

Укрінформ
Польська поліція встановила, що 28-річний безробітний житель Кракова погрожував мерам кількох польських міст, надсилаючи їм листи з погрозами, а також планував замах у Сеймі.

Зловмиснику, якого польські правоохоронці затримали в понеділок, загрожує до восьми років ув’язнення, інформує РАР.

“Підозрюваний у погрозах мерам міст Пшемислав М. визнав також, що здійснював підготовку до замахів у Сеймі”,- повідомила прокурор окружної прокуратури у Кракові Мірослава Каліновська-Зайдак.

За її словами, чоловік свідомо готувався до замаху в Сеймі і брав до уваги, що його можуть вбити. Утім, зловмисник не може пояснити мотивів своїх дій.

Вдома в чоловіка поліція знайшла ножі, макети зброї та протигаз.

Зловмисник визнав, що листи до мерів кількох міст та екс-президента Лєха Валенси він висилав не керуючись політичними уподобаннями.

Пшемиславу М. загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте також: У Гданську обрали нового мера замість вбитого Адамовича

Як інформувалося, в минулу п’ятницю та понеділок екс-президент Валенса та мери кількох польських міст, зокрема Ряшева, Лодзі, Кракова та Кєльц, отримали листи з погрозами смерті.

Як відомо, у січні під час публічного заходу здійснено напад з ножем на мера Гданська Павела Адамовича. Від отриманих ран Адамович помер наступного дня у шпиталі. На місті затримано 27-річного чоловіка, який незадовго до цього вийшов з в’язниці. Він пояснив, що мотивом його дій була політична діяльність мера Адамовича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-