Демократи в Конгресі США розширюють

Демократи в Конгресі США розширюють "російське" розслідування

Укрінформ
Демократи в Палаті представників американського Конгресу ініціювали новий виток "російського" розслідування проти кампанії Трампа, надіславши офіційні запити для отримання документів від десятків осіб, зокрема, з близьких до президента кіл.

Про це заявив у понеділок голова Юридичного комітету Палати представників, конгресмен-демократ Джерольд Надлер, повідомило інформагентство АР.

"Голова Юридичного комітету Палати представників США заявив, що комітет у понеділок надіслав запити на отримання документів від понад 60-ти осіб із числа адміністрації, сім'ї, а також (колишнього – ред.) бізнесу Дональда Трампа в рамках розширеного "російського" розслідування", – зазначається в повідомленні.

При цьому, голова комітету Джерольд Надлер вказав на "дуже чітку" обструкцію правосуддю з боку президента Трампа. За словами конгресмена, законодавці мають намір переглянути деякі документи Міністерства юстиції. До того ж запит був надісланий сину президента Дональду Трампу-молодшому й головному фінансовому директору The Trump Organization Аллену Вайссельбергу. Крім того, об'єктами розслідування можуть стати екс-начальник штабу Білого дому Джон Келлі і колишній радник Білого дому Дон Макган, зазначає інформагентство.

"Ми маємо намір ініціювати розслідування щодо зловживання владою, щодо корупції та перешкоджання правосуддю. Ми зробимо все можливе, щоб отримати ці докази", - заявив Надлер.

У відповідь на запитання, чи вважає він, що Трамп чинить обструкцію правосуддю, Надлер підтвердив: "Так, вважаю".

Читайте також: Трамп дорікнув конгресменам через зрив саміту з Кім Чен Ином

При цьому голова комітету зазначив, що демократична більшість Палати представників просто робить "роботу із захисту верховенства права" після того, як республіканці протягом перших двох років терміну Трампа "вигороджували президента від належної відповідальності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-