США об'єднують посольство й генконсульство в Єрусалимі

США об'єднують посольство й генконсульство в Єрусалимі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон оголосив про об'єднання посольства й генконсульства США в Єрусалимі в єдину дипмісію та пообіцяв не скорочувати надання послуг в рамках повноважень обох дипломатичних представництв.

Про це йдеться в заяві заступника речника Держдепартаменту США Роберта Палладіно, поширеної в неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"4 березня 2019 року Генеральне консульство США в Єрусалимі об'єднається з посольством США в Єрусалимі, щоб сформувати єдину дипломатичну місію", - йдеться в заяві.

Читайте також: В ООН звинуватили ізраїльських силовиків у воєнних злочинах на кордоні Сектора Гази

У цей час, а також після процесу об'єднання Держдеп гарантує безперервність дипломатичної діяльності США та консульських служб. "Ми будемо продовжувати виконувати всі дипломатичні та консульські функції, які раніше виконувало Посольство США в Єрусалимі", - уточнили в американському дипломатичному відомстві.

У Держдепі зауважили, що це рішення було зумовлене глобальними зусиллями щодо підвищення ефективності та результативності дипломатичних завдань та операцій.

"Це не означає зміну політики США відносно Єрусалиму, Західного берега або сектора Газа. Як заявив президент (Трамп – ред.), Сполучені Штати й надалі не займають будь-якої позиції щодо питань остаточного статусу, включаючи кордони або лінії розмежування",- підкреслили в Держдепартаменті США.

Читайте також: Ізраїль почав будувати новий паркан на кордоні з Сектором Гази

У Вашингтоні наголосили, що "конкретні кордони ізраїльського суверенітету в Єрусалимі підлягають переговорам між сторонами". Водночас, підкреслюється, що адміністрація США залишається прихильною зусиллям, спрямованим на досягнення тривалого і всеохоплюючого миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-