У Гданську обрали нового мера замість вбитого Адамовича

У Гданську обрали нового мера замість вбитого Адамовича

Укрінформ
Мером польського Гданська обрано Александру Дулькевич - в.о. мера і екс-заступниця вбитого у січні градоначальника Павла Адамовича.

Про це повідомила Rzeczpospolita

За даними екзитпола, проведеного trojmiasto.pl, за 39-річну Дулькевич, яка була близькою соратницею загиблого мера, проголосували 84% жителів Гданська. Це означає, що вона перемогла в першому турі (поки неофіційно), другий тур буде оголошений, якщо ніхто з кандидатів не набере 50% голосів. 

На крісло мера Гданська претендують троє: фаворитка Дулькевич, 46-річний бізнесмен Марек Скиба (набрав 4% голосів) і 51-річний ультраправий режисер Гжегож Браун (12%). 

Читайте також: У Гданську позачергово обирають мера

Як повідомлялося, на 53-річного мера Гданська Павела Адамовича 13 січня під час урочистого завершення щорічною благодійною акцією “Великий оркестр святкової допомоги” просто на сцені напав чоловік із ножем. Наступного дня Адамович помер у лікарні від ножових поранень.

27-річний нападник був затриманий на місці, але встиг крикнути в мікрофон, що раніше був нібито несправедливо ув'язнений з вини опозиційної партії "Громадянська платформа", членом якої був Адамович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-