Ми віримо в правосуддя, а не у помсту: Могеріні виступила проти смертної кари

Ми віримо в правосуддя, а не у помсту: Могеріні виступила проти смертної кари

Укрінформ
Смертна кара суперечить фундаментальним європейським цінностям та переконанням.

Про це в середу під час виступу на 7-му Всесвітньому конгресі із заборони смертної кари у Брюсселі заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

Повний текст її виступу оприлюднений на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«Ми часто говоримо, що Євросоюз побудований на цінностях, але інколи забуваємо говорити про те, що вони означають. Одна з таких цінностей – це життя людини. Кожне людське життя має цінність, незалежно від того, скільки помилок здійснила людина. Ми переконані, що держава ніколи не повинна розпоряджатися життям людини, що відповіддю на злочин не має бути інший злочин. Ми виходимо за межі ідеї «око за око», ми віримо в правосуддя, а не у помсту», - зазначила Високий представник ЄС.

Вона нагадала, що європейська спільнота має широку згоду навколо того, що найвища міра покарання не має нічого спільного з тим, чим саме є Європа.

Читайте також: Могеріні назвала єдиний можливий вихід для Венесуели

«Смертна кара… суперечить нашим фундаментальним цінностям та переконанням. Жодна країна, яка все ще допускає застосування смертної кари, не може стати членом Європейського Союзу», - додала Могеріні.

Вона нагадала, що з 2001 року, коли у Страсбурзі відбувся перший Світовий конгрес проти смертної кари, 31 держава світу прийшли до рішення повністю відмовитися від застосування смертної кари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-