Могеріні закликає Індію і Пакистан до стриманості

Могеріні закликає Індію і Пакистан до стриманості

Укрінформ
Високий представник ЄС Федеріка Могеріні висловила занепокоєння у зв'язку з новим загостренням у відносинах між Індією і Пакистаном та закликала сторони до стриманості.

Її звернення оприлюднено на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«Після нещодавньої терористичної атаки в (провінції) Пулвама протягом кількох днів відбулася ескалація військового напруження між Індією і Пакистаном. Потенційно це може призвести до серйозних та небезпечних наслідків для обох країн та для ширшого регіону. Ми очікуємо, що обидві країни виявлятимуть максимальну стриманість та уникатимуть подальшої ескалації ситуації», - йдеться у заяві високого представника ЄС.

Могеріні наголосила на важливості поновлення дипломатичних контактів на політичному рівні та на необхідності відповідних кроків з обох сторін.

Читайте також: Пакистан заявляє, що збив два індійські літаки

«Тероризм ніколи не має виправдання… Європейський Союз залишатиметься в контакті з обома країнами і буде продовжувати уважно слідкувати за розвитком ситуації», - йдеться у заяві Високого представника ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у середу між Індією і Пакистаном стався конфлікт у повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збиті бойові літаки, причому сторони подають різну інформацію про інцидент та бойові втрати.

Зокрема, у Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що два збиті літаки належать Індії.

Як наголошує індійська сторона, пакистанські літаки порушили індійський повітряний простір. У Пакистані стверджують, що лінію кордону перетнула індійська авіація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-